Održana srpska premijera „Izazova“, prvog filma snimljenog u svemiru

Film
20.04.2023.
20:45
Održana srpska premijera „Izazova“, prvog filma snimljenog u svemiru
Promo

Ruski film "Izazov" reditelja Klima Šipenka premijerno je prikazan u beogradskom Sinepleksu Galerija.

Delovi drame „Izazov“ snimljeni su na Međunarodnoj svemirskoj stanici, pa je ovo prvo ostvarenje snimano u svemiru.

Do Međunarodne svemirske stanice su prošle godine doleteli Šipenko i glavna glumica Jurila Peresild, kako bi dočarali dramu o hitnoj hirurškoj intervenciji na jednom astronautu.

Biković je istakao da je film zbog toga „jedna vrsta pionirskog poduhvata“.

U filmu Biković igra glavnu mušku ulogu hirurga, jednog od ljudi koji treba da poleti na Međunarodnu svemirsku stanicu, jer se tamo desio nesrećni slučaj, kosmonaut je ostao u teškom stanju i neophodna je operacija u bestežinskom stanju.

Prizore u svemiru snimao je Šipenko kao kamerman, a uz Peresild glumili su i astronauti Oleg Novicki i Anton Škaplerov, dok je Biković svoj deo uradio na zemlji, odnosno u bestežinskom stanju tokom leta posebnog aviona.

Zvezda pomenutog ostvarenja Miloš Biković pojavio se u Beogradu na crvenom tepihu dobro raspoložen.

„To je jedinstveno iskustvo. Ja sam ranije mislio da se bestežinsko stanje postiže tako što uđeš u specijalnu prostoriju i oni pritisnu neko dugme, a zapravo je jedini način da uđete u avion koji ima slobodan pad. Prvi put je čudno, posle se naviknete“, istakao je Biković.

Glumačku postavu čine i Vladimir Maškov, Pjotr Dubrov, Jelena Valjuškina, Varvara Volodina, Andrej Ščepočkin, Aleksandar Balujev, Igor Gordin, Aleksej Barabaš, Aleksej Grišin i Artur Besčastnij.

Film je prvi put prikazan u Moskvi 13. aprila, a nakon toga i srpska premijera „Izazova“ održana je večeras i okupila je veliki broj ljudi.

Nakon beogradske premijere film “Izazov” će biti od 20. aprila u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona, piše Nova.rs.

#izazov #miloš biković

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Vaš komentarOstalo iz kategorije Film