Nadal ne igra ni u Madridu: Ne znam kad ću se vratiti

Sport
20.04.2023.
20:35
Nadal ne igra ni u Madridu: Ne znam kad ću se vratiti

Rafael Nadal neće igrati ni na mastersu u Madridu, objavio je na instagramu.

„Kao što znate, ozbiljno sam se povredio na Australijan openu. U početku je trebalo da bude šest do osam nedelja pauze, a sada ulazimo u 14. Realnost je da se nalazimo u situaciji u kojoj se nismo nadali da ćemo biti. Pratio sam sve što su doktori rekli, ali stvari se ne razvijaju kao nam je rečeno i u teškoj smo poziciji“, kaže Nadal i dodaje:

„Prolaze nedelje i nadao sam se da ću moći da igram na turnirima koji su najvažniji u mojoj karijeri kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim i Rolan Garos. Već sam izgubio Monte Karlo i Barselonu, a nažalost, neću moći da budem ni u Madridu“.
Nadal je poručio da ne može da zna kada će se vratiti na teren.

„Povreda i dalje nije zalečena i ne mogu da radim ono što je potrebno kako bih se takmičio. Trenirao sam, ali smo pre nekoliko dana rešili da napravimo mali zaokret, da radimo drugačiju terapiju i da vidimo hoće li se stvari popraviti za ono što dolazi. Ne mogu da vam dam datum povratka – jer da ja znam rekao bih i vama, ali ne znam. To je trenutna situacija“, kaže Rafa i zaključuje:

„Ne ostaje mi ništa drugo nego da imam primeren pristup tokom ovog perioda i da probam da dam sebi priliku da učestvujem na nekim turnirima na šljaci“.

Rolan Garos počinje 28. maja, a titulu brani Nadal, koji je u Parizu dosad dizao trofej rekordnih 14 puta. Pre Pariza, ostao je još samo masters u Rimu koji počinje 8. maja.

#atp tour #rafael nadal

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Vaš komentarOstalo iz kategorije Sport