Gde je danas pevač koji je otpevao čuveni hit „Dao sam ti dušu“

Showbiz
20.04.2023.
20:40
Gde je danas pevač koji je otpevao čuveni hit „Dao sam ti dušu“ - Alen Slavica
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski muzičar Alen Slavica već sa 13 godina osvaja prvo mesto na takmičenju „Prvi glas Karlovca“ u svom rodnom gradu. Ubrzo potom snima svoj prvi album pod nazivom „Alen 1“, a za njim i drugi „Alen 2“.

Osamdesetih godina mnogo hitova, ali je definitivno najpoznatiji „Dao sam ti dušu“. Osim što ga je ova pesma proslavila, istoimeni album je prodat u platinastom tiražu.

„Što se tiče samog pevanja, znam samo da je to u meni od kad sam se rodio. U školi, na priredbama, u autobusu, kad bismo putovali na izlete, zabavljao sam pesmom čitav razred. Činilo mi se nekako kao da je bilo predodređeno da postanem pevač“, napisao je u svojoj autobiografskoj knjizi „Životni autoput“.

Osim toga, njegov fizički izgled mu je išao na ruku, te je važio za jednog od omiljenih među ženskom publikom.

Te 1989. godine život mu se menja iz korena.

Naime, dobio je poziv da za doček Nove godine peva u Kanadi, a potom sa Kićom Slabincem nastavi turneju po ovoj državi. Nakon završene turneje, vraća se u Hrvatsku, ali posle samo dva meseca odlučuje da je vreme za povratak u Kanadu. Tako da tamo snima albume „Ti si moja sretna zvijezda“ i „Pod krilima neba“. Alen je sledećih 11 godina živeo na relaciji Kanada-Hrvatska.

Pevač je 2006. godine nastupao na festivalu „Dalmatinska šansona“ i tome označio svoj povratak na scenu. Nije odustao od muzike, pa iako ne snima redovno singlove, danas sarađuje sa mnogim mladim muzičarima.

Takođe, Alen je 2014. godine objavio autobiografiju „Životni autoput“ koju je posvetio ćerki Emi.

„Ideju o pisanju knjige imam već godinama. Konačno, doneo sam odluku da podelim sa čitaocima razne susrete, dogodovštine, osvrt na muzičku karijeru, život u Kanadi, Americi i naravno, detinjstvo u rodnom Karlovcu“, prenosi Nova S.

#alen slavica

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Vaš komentarOstalo iz kategorije Showbiz